top of page

Uri Geller vs. Burkina Faso

Uri Geller – iluzionist și autodeclarat posesor de puteri paranormale - a devenit celebru prin anii ’70 îndoind linguri și oprind mersul ceasurilor doar uitându-se la ele.


Tot în acei ani, Jean-François Revel lipea pe fruntea Uniunii Sovietice o etichetă devenită și ea celebră – “O Burkina Faso cu arme nucleare”.


După prăbușirea Uniunii Sovietice, fostul agent KGB Vladimir Putin a devenit funcționar în Sankt Petersburg. Apoi a plecat la Moscova, lăsând o gaură echivalentă cu 90.000 de dolari în bugetul primăriei.


Acum, când Putin amenință cu folosirea armamentului nuclear, Uri Geller îl amenință și el pe Putin - dacă va ataca Scoția, țară unde Geller are o casă, își va activa “toate moleculele” și "puterea minții" și va fi vai și-amar de capul căpcăunului de la Kremlin - AICI.


Photo and ⓒ Genetic Matrix

Asta-mi aduce aminte de ce-mi povestea cândva Mihai Botez, care se tundea și bărbierea la frizeria de la parterul hotelului Athénée Palace, la domnul Covaci.


A doua zi după ce Europa liberă difuzase un nou material privind situația lui ingrată, Mihai s-a dus, nonșalant, la frezat și bărbierit.


Domnului Covaci, Mihai i-a părut mai degrabă îngrijorat, decât nonșalant, drept care, când i-a aplicat pe față, după bărbierit, prosopul înmuiat în apă caldă, s-a aplecat și i-a șoptit la ureche:


“Domnule profesor, nu fiți îngrijorat, Burkina Faso e alături de dumneavoastră.”


Oricât de îngrijorat aș fi de soarta Scoției -- cu imensele ei rezerve de single malt, cu tot -- mai îngrijorat sunt de soarta zonei metropolitane Washington, D.C., unde trăiesc.


Speranța mea stă în iluzionistul comunist de Vermont, Bernie Sanders, care, bărbierindu-l pe somnorosul Joe Biden, îi poate șopti la ureche:


"Joe, nu fi îngrijorat, Nicolás Maduro e cu noi."

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page