top of page

Paul - opinii de cititor

19 februarie 1992. Paul îmi scrie după primirea numărului 4 din Meridian pe a cărui copertă a patra marcam împlinirea celor cinsprezece ani de la Mișcarea care îi poartă numele - o fotografie făcută de mine la Paris și două citate din texte semnate de Noel Bernard (28 mai 1977) și Monica Lovinescu (1 ianuarie 1992).




Surpriza i-a plăcut; și conținutul revistei. "De astă dată", i-a plăcut chiar și textul lui Nicolae Manolescu, dar, cum nu-l lasă o clipă pe Manolescu din colimator, amendează cu plăcere inexactități pe care le-a descoperit în textul cu pricina. Îmi spune ce și de ce i-a mai plăcut, ce și de ce nu i-a plăcut. Recunoaște că nu a citit încă totul. Peste câteva zile, după ce citise și restul revistei, îmi trimitea și alte comentarii.


În finalul scrisorii de acum revine la gândurile dintr-o epistolă trimisă la 4 ianuarie în care-mi relata cum a comentat împreună cu Monica Lovinescu și Mircea Iorgulescu un răspuns al meu ("Adio, Grobeimea Voastră!", revista "22") dat lui Nicolae Breban.








Postări recente

Afișează-le pe toate

iunie 1973

bottom of page