top of page

Calea spre Cartier



De săptămâna viitoare în librăriile din România se va găsi și o antologie întocmită din cărțile mele de tânărul poet Vasile Gribincea. Lui și Editurii Cartier din Chișinău, mulțumirile mele.


Lector: Em. Galaicu-Păun

Concepție grafică: Vitalie Coroban

Credit fotografic: Maria Guțu, Universidad de Medellín și Lorelia Gribincea.


Iată câteva informații oferite de Editura Cartier despre autorul antologiei:


Vasile Gribincea s-a născut pe 7 iulie 1997, la Chișinău, într-o familie de intelectuali.

A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București, specializarea Româno-Engleză, și Masteratul de Studii literare din cadrul aceleiași instituții.

În prezent, este redactor la Muzeul Național al Literaturii Române și doctorand la Facultatea de Litere a Universității din București.

A publicat poeme, studii, eseuri, cronici de carte și de film, interviuri în mai multe reviste din Republica Moldova și România.

Printre altele, este laureat al Premiului pentru cea mai bună lucrare de licență în domeniul Științelor Umaniste la Gala Senatului Universității din București din 2019 și al Premiului Național pentru Tineret în domeniul Culturii, oferit de Guvernul Republicii Moldova.

Cartea de poezie Coerența labirintică. Volum Alternativ/Continuu (Cartier, 2023) reprezintă debutul editorial al lui Vasile Gribincea."




nostalgia



o întindere fără margini

nu începe nicăieri nu se termină niciunde omul fără umbră umbra fără om o dată la un miliard de ani soarele se prăbușește ca un imens cazan de cărbuni înroșiți omul și umbra devin totuna nemărginirea se reînnoiește










Postări recente

Afișează-le pe toate

Nostalgia

bottom of page