top of page

Aprilie 1987 - Octombrie 2022

În ziua de 12 aprilie 1987 îi trimiteam lui Ioan Petru Culianu invitația de a face parte din Colegiul de redacție al AGOREI. Cinci zile mai târziu, cel care avea să-mi devină un prieten foarte apropiat și cu care intrasem în contact încă de când se afla la Groningen îmi transmitea acceptul său scris.

Pentru că scrisul epistolei olografe ar putea prezenta probleme de descifrare, transcriu mai jos textul scrisorii:


"Apr. 17 '87


Stimate Dorin Tudoran,


Mulțumesc mult pentru scrisoarea din 12 curent. Sunt foarte bucuros să fac parte din Editorial Board al Agorei.


Am încercat să vă telefonez imediat, dar nu erați acasă. Mă grăbesc să vă scriu

ca să vă spun că tocmai mă pregăteam să vă trimit un text de Mircea Eliade, ales împreună cu Dna. Eliade, împreună cu salutările Dsale și urările ei de bine. Acum voi aștepta 2 zile, ca să vă trimit împreună și textul meu. Bineînțeles, nu am aici nici un text disponibil, așa că trebuie să-l scriu.


Vă urez mult succes în întreprinderea Agora și tot restul! Știu că Dna Eliade, ca și mine de altfel, ar fi dorit f. mult să vă duceți la Paris, la aniversarea lui Mircea Eliade (14 - 27 iunie). Am înțeles că există unele mișcări în acest sens, dar nu știu care va fi rezultatul.


Cu deosebită stimă, în speranța de a vă vedea în curând,

Ioan Culianu"



Mă bucură foarte mult organizarea în această lună la Iași a Colocviului IOAN PETRU CULIANU - Lives, Works, (AICI), întâlnire pentru care, la invitația lui Sorin Antohi, inițiatorul și coordonatorul conținutului colocviului, am trimis o modestă contribuție scrisă.



257 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

iunie 1973

bottom of page